More

    Akcie firmy Nokia v prepade o 8 %. Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení zaznamenal prudký pokles zisku v 2. štvrťroku.

    Akcie firmy Nokia v prepade o 8 %. Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení zaznamenal prudký pokles zisku v 2. štvrťroku.

    Nokia – Výrazný pokles zisku a tržieb

    Fínsky výrobca telekomunikačných zariadení Nokia zaznamenal v druhom štvrťroku prudký pokles zisku. Pod výsledok sa negatívne podpísal najmä slabý dopyt po technológiách pre siete 5G. Prevádzkový zisk spoločnosti klesol na 423 miliónov EUR, zatiaľ čo v druhom štvrťroku 2023 predstavoval 619 miliónov EUR.

    „Naše finančné výsledky v druhom štvrťroku naďalej ovplyvňovalo pretrvávajúce oslabenie trhu, keď čisté tržby medziročne klesli o 18 %,“ uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ Pekka Lundmark. Generálny riaditeľ Lundmark dodal, že v druhom polroku by sa mal predaj zlepšiť vďaka očakávanému nárastu objednávok, najmä v divízii Networks. Spoločnosť zároveň potvrdila výhľad, v rámci ktorého očakáva prevádzkový zisk v roku 2024 v pásme 2,3 až 2,9 miliardy EUR.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie rôznych spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.