More

    Zlepšenie nálady investorov v Nemecku, hoci výrazné menej ako sa očakávalo. Index dôvery investorov dosiahol v júni 47,5 bodu, analytici očakávali, že index stúpne na 50 bodov.

    Zlepšenie nálady investorov v Nemecku, hoci výrazné menej ako sa očakávalo. Index dôvery investorov dosiahol v júni 47,5 bodu, analytici očakávali, že index stúpne na 50 bodov.

    Index dôvery investorov vzrástol

    Podľa najnovších výsledkov prieskumu ekonomického inštitútu ZEW sa nálada investorov v Nemecku v júni zlepšila, ale menej, ako predpokladali analytici. Index dôvery investorov dosiahol v júni 47,5 bodu, čo je mierne zvýšenie oproti 47,1 bodu z predchádzajúceho mesiaca. Analytici očakávali, že index stúpne na 50 bodov.

    Index dôvery investorov, ktorý vyjadruje očakávania na nasledujúcich šesť mesiacov, sa v júni zvýšil na 47,5 bodu, čo predstavuje zlepšenie oproti májovým 47,1 bodu. Analytici predpokladali vyššie zlepšenie na 50 bodov, čo sa však nepodarilo dosiahnuť. Hodnotenie aktuálnej hospodárskej situácie v Nemecku sa v júni mierne zhoršilo. Čiastkový index klesol na mínus 73,8 bodu z májových mínus 72,3 bodu. Tento pokles poukazuje na pretrvávajúce výzvy, ktorým čelí nemecká ekonomika.

    Inflačné očakávania respondentov sa zvýšili, čo pravdepodobne súvisí s vyššou infláciou zaznamenanou v máji. Prezident inštitútu ZEW, Achim Wambach, uviedol, že rast inflačných očakávaní je pravdepodobne spojený s prekvapivo vyššou infláciou v máji. Napriek zlepšeniu nálady investorov v Nemecku je jasné, že ekonomika čelí niekoľkým výzvam, vrátane pretrvávajúcej vysokej inflácie. Bude dôležité sledovať, ako sa situácia bude vyvíjať v nasledujúcich mesiacoch a aké opatrenia prijmú ekonomické a politické autority na stabilizáciu situácie.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Investovať do rôznych ETF môžete TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.