More

    Airbus plánuje masívne škrty: 2500 pracovných miest v obrannej a vesmírnej divízii v ohrození.

    Airbus plánuje masívne škrty: 2500 pracovných miest v obrannej a vesmírnej divízii v ohrození.

    Airbus: Znižovanie pracovných miest a pokles dopytu

    Európsky letecký gigant Airbus oznámil zámer zrušiť až 2500 pracovných miest vo svojej obrannej a vesmírnej divízii. Tento krok prichádza v čase, keď sa spoločnosť snaží reagovať na zmenšujúci sa dopyt po telekomunikačných satelitoch. Aj keď podrobnosti o redukcii pracovných miest nie sú známe, škrty sú súčasťou širšej snahy spoločnosti optimalizovať svoje náklady.

    Divízia obrany a vesmíru, ktorá zamestnáva 35 000 ľudí, čelí zložitým časom. Hoci Airbus je lídrom v oblasti telekomunikačných satelitov, pokles dopytu na trhu zasiahol jeho príjmy a vyvolal tlak na znižovanie nákladov. Zdroj oboznámený so situáciou, ktorý si želal zostať v anonymite, uviedol, že Airbus plánuje zrušiť až 2500 pracovných miest. Spoločnosť sa k týmto informáciám zatiaľ oficiálne nevyjadrila.

    Hoci detaily o tom, ktoré pozície budú dotknuté, zatiaľ nie sú verejne známe, krok poukazuje na zložité obdobie pre celú vesmírnu divíziu. Pokles objednávok a rastúca konkurencia v tomto segmente prinútili Airbus hľadať riešenia, ako si udržať konkurencieschopnosť na globálnom trhu.

    Tento krok prichádza po tom, čo Airbus zverejnil, že jeho čistý zisk za prvý polrok 2024 klesol o 46 % na 825 miliónov EUR. Hlavným dôvodom tohto poklesu bol masívny odpis v oblasti vesmíru, ktorý významne prispel k zhoršeniu finančných výsledkov spoločnosti. Tento trend odráža ťažkosti, ktorým Airbus čelí nielen v civilnom, ale aj vojenskom a vesmírnom segmente.

    Znižovanie pracovných miest v tejto kľúčovej divízii môže byť súčasťou širšej snahy o zníženie prevádzkových nákladov a prispôsobenie sa meniacim sa podmienkam na trhu. Očakáva sa, že tieto škrty môžu mať vplyv na zamestnancov naprieč viacerými lokalitami.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.