More

    Americký akciový trh láme rekordy, index S&P 500 na novom maxime: Piaty ziskový týždeň v rade.

    Americký akciový trh láme rekordy, index S&P 500 na novom maxime: Piaty ziskový týždeň v rade.

    Index S&P 500 – Nové rekordy a silný rast indexov

    Akciový trh v Spojených štátoch zaznamenal ďalší ziskový týždeň, počas ktorého hlavné indexy dosiahli nové historické maximá. Kľúčový index Dow Jones Industrial Average vzrástol o viac ako 400 bodov a širší index S&P 500 prvýkrát v histórii uzavrel nad hranicou 5800 bodov.

    V piatok 11. októbra, si Dow Jones polepšil o 409,74 bodu, čo predstavuje nárast o 0,97 %, a uzavrel obchodovanie na novom rekorde 42.863,86 bodu. Okrem toho širší index S&P 500 vzrástol o 0,61 % na 5815,03 bodu, pričom počas dňa dosiahol aj nové historické maximum. Technologicky zameraný index Nasdaq Composite stúpol o 0,33 % na 18.342,94 bodu.

    Celý uplynulý týždeň bol pre americké akciové trhy veľmi priaznivý. S&P 500 a Nasdaq si pripísali 1,1 %, zatiaľ čo Dow Jones sa zvýšil o 1,2 %. Tento rast znamená už piaty týždeň v rade, v ktorom si hlavné indexy držia ziskovú tendenciu, čo zvyšuje optimizmus na trhu.

    Výsledková sezóna podporuje trh

    Jedným z hlavných faktorov, ktoré prispeli k tomuto rastu, bol silný začiatok výsledkovej sezóny. Americké banky ako JPMorgan Chase a Wells Fargo prekonali očakávania ziskov, čo prispelo k zvýšeniu cien ich akcií. Akcie JPMorgan Chase vzrástli o 4,4 % a Wells Fargo si polepšila až o 5,6 %. Táto kombinácia silných firemných výsledkov a pozitívnych makroekonomických údajov podporila optimizmus investorov, ktorí očakávajú ďalší rast trhov v nasledujúcich týždňoch.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie amerických spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.