More

    Zisk štvrtej najväčšej americkej banky Wells Fargo klesol, no prekonal očakávania Wall Street.

    Zisk štvrtej najväčšej americkej banky Wells Fargo klesol, no prekonal očakávania Wall Street.

    Wells Fargo – Nižší zisk, ale nad očakávaniami

    Štvrtá najväčšia americká banka Wells Fargo oznámila, že jej zisk za tretí kvartál klesol, no napriek tomu prekonala očakávania analytikov. Dôvodom poklesu zisku boli nižšie úrokové príjmy, ktoré zasiahli jej finančné výsledky. Aj napriek tomu sa banka udržala nad očakávaniami trhu, čo signalizuje schopnosť spoločnosti prispôsobiť sa náročným trhovým podmienkam.

    Čistý zisk Wells Fargo za tretí štvrťrok 2024 dosiahol 5,11 miliardy USD, čo predstavuje pokles oproti 5,78 miliarde USD v rovnakom období minulého roka. Na akciu to znamenalo zisk 1,42 USD, pričom analytici predpokladali nižší zisk vo výške 1,28 USD na akciu. Banka tak prekonala očakávania trhu napriek tomu, že jej výnosy klesli o 2,4 % na 20,37 miliardy USD. Hlavným dôvodom tohto poklesu boli čisté úrokové výnosy, ktoré klesli o 11 % na 11,69 miliardy USD. Tento výsledok je pod očakávaniami analytikov, ktorí prognózovali, že dosiahnu 11,87 miliardy USD.

    Pokles úrokových výnosov

    Wells Fargo zaznamenáva problémy s poklesom úrokových príjmov, čo je v bankovom sektore významný zdroj zisku. Vplyv na tieto výnosy mali najmä vyššie úrokové sadzby, ktoré môžu ovplyvniť dopyt po úveroch a ďalších finančných produktoch. Aj napriek poklesu úrokových výnosov si však banka dokázala udržať stabilnú pozíciu a prekonať očakávania trhu. Bankový sektor, vrátane Wells Fargo, čelí výzvam spôsobeným vysokými úrokovými sadzbami a neistotou na finančných trhoch. Napriek týmto tlakom však banka preukázala, že vie zvládať zložité trhové podmienky a udržať si konkurencieschopnosť.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.