More

    Ryanair hlási pokles zisku o takmer 50 %! Výsledky spoločnosti výrazne ovplyvnili nižšie ceny leteniek a zvýšené prevádzkové náklady.

    Ryanair hlási pokles zisku o takmer 50 %! Výsledky spoločnosti výrazne ovplyvnili nižšie ceny leteniek a zvýšené prevádzkové náklady.

    Ryanairpokles zisku a tržieb napriek rastu počtu cestujúcich

    Zisk Ryanairu dosiahol za 1. kvartál 2024/2025, čo znamená obdobie od apríla do konca júna, 360 miliónov EUR. V porovnaní s rovnakým obdobím predchádzajúceho obchodného roka to predstavuje pokles o 45,7 %. Tržby dosiahli 3,63 miliardy EUR, čo je zníženie o približne 1 % oproti 1. štvrťroku 2023/2024.

    Počet cestujúcich vzrástol o 10 % na 55,5 milióna, ale priemerná cena leteniek klesla o 15 %. Zároveň sa zvýšili prevádzkové náklady o 11 % na 3,26 miliardy EUR. Nepriaznivý vplyv na výsledky mal aj termín veľkonočných sviatkov, ktoré tento rok pripadli väčšinou na marec, čo ovplyvnilo predaj leteniek v apríli.

    Podmienky na trhu stále držia ceny leteniek na nižšej úrovni, než spoločnosť pôvodne predpokladala, napriek tomu, že dopyt v 2. kvartáli je vysoký. „Očakávame, že ceny leteniek v 2. štvrťroku budú výrazne nižšie než v lete minulého roka,“ povedal šéf Ryanairu Michael O’Leary.

    Za celý rok 2024/2025 očakáva letecká spoločnosť rast počtu cestujúcich približne o 8 %, pod podmienkou, že Boeing nebude opäť meškať s dodávkami lietadiel. Ryanair čelí výzvam spojeným s nižšími cenami leteniek a vyššími nákladmi, no napriek tomu očakáva rast počtu cestujúcich.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie rôznych spoločností si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.