More

    Huawei sa lúči s Windowsom: Nová generácia počítačov prejde na vlastný softvérový systém HarmonyOS.

    Huawei sa lúči s Windowsom: Nová generácia počítačov prejde na vlastný softvérový systém HarmonyOS.

    Prečo Huawei opúšťa Windows?

    Huawei je pripravený opustiť operačný systém Windows na svojich budúcich počítačoch a nahradiť ho vlastným softvérovým systémom HarmonyOS. Túto zmenu potvrdil Yu Chengdong, predseda Huawei Consumer Business, ktorý uviedol, že nadchádzajúce PC Huawei už budú fungovať výlučne na HarmonyOS. Súčasné modely laptopov môžu byť preto poslednými zariadeniami od Huawei, ktoré využívajú externý operačný systém.

    Rozhodnutie Huawei opustiť Windows je priamym dôsledkom amerických sankcií, ktoré na spoločnosť dopadli už v roku 2019. Sankcie obmedzili prístup Huawei k pokročilým technológiám, nástrojom na výrobu čipov a softvérovým systémom ako Windows. Podľa Yu Chengdonga sa spoločnosť snaží o úplnú nezávislosť od zahraničných komponentov, a preto zavádza HarmonyOS ako svoj nový hlavný operačný systém pre počítače.

    Tento krok je pokračovaním dlhodobého plánu Huawei znížiť závislosť od zahraničných súčastí. Yu poznamenal, že Huawei už v minulosti využíval mnoho amerických technológií, no po uvalení sankcií ich používanie výrazne obmedzil. Teraz spoločnosť pracuje na úplnom nahradení týchto komponentov a výsledky tohto úsilia by mali byť viditeľné v blízkej budúcnosti.

    HarmonyOS: Nový operačný systém pre PC

    HarmonyOS už Huawei používa vo svojich rôznych zariadeniach, ako sú tablety a hodinky, ale doteraz nebol nainštalovaný na počítačoch, pretože firma mala stále prístup k Windows. Teraz však Huawei pripravuje plán B na svoje notebooky, aby čelil stále prísnejším sankciám zo zahraničia. HarmonyOS by mohol priniesť efektívnejší a výkonnejší softvér, nezávislý od zahraničných technológií.

    Otázkou však zostáva, či Huawei uvedie HarmonyOS pre svoje PC len na domácom trhu, alebo ho bude dostupný aj pre globálnych zákazníkov, podobne ako svoje tablety a hodinky. Zatiaľ nie je jasné, či HarmonyOS PC bude dostupný celosvetovo, no viac sa o tejto budúcnosti dozvieme s jeho oficiálnym spustením.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.