More

    YouTube predstavuje AI funkcie pre tvorcov Shorts: Generované pozadia a videá. Funcia Veo pomôže tvorcom rýchlejšie produkovať viac videí na Shorts.

    YouTube predstavuje AI funkcie pre tvorcov Shorts: Generované pozadia a videá. Funcia Veo pomôže tvorcom rýchlejšie produkovať viac videí na Shorts.

    Veo: AI nástroj pre rýchlejšiu tvorbu obsahu

    YouTube oznámil nové umelou inteligenciou (AI) poháňané funkcie pre tvorcov na platforme Shorts, využívajúce model na tvorbu videí od Google DeepMind. Tieto funkcie, známe ako Veo, umožnia používateľom pridať AI generované pozadia do svojich videí a pomocou písaných príkazov vytvárať samostatné šesťsekundové videoklipy.

    CEO YouTube Neal Mohan dúfa, že Veo pomôže tvorcom rýchlejšie produkovať viac videí na Shorts. Na podujatí Made on YouTube v New Yorku Mohan vysvetlil, že cieľom nových AI funkcií je urobiť tvorbu videí efektívnejšou a umožniť tvorcom rýchlejšie realizovať svoje nápady. Tieto AI generované pozadia sú vylepšením podobnej funkcie s názvom Dream Screen, ktorá bola oznámená v roku 2023.

    Funkcia Veo AI pre pozadia bude spustená neskôr tento rok, zatiaľ čo šesťsekundové AI klipy budú k dispozícii až v roku 2025. Okrem toho YouTube oznámil aj ďalšie funkcie, ktoré tvorcom umožnia používať AI na generovanie titulov, náhľadov a nápadov na videá. Tieto novinky budú prístupné koncom 2024.

    Obavy tvorcov ohľadom AI

    Aj keď nové AI nástroje prinášajú tvorcom množstvo možností, niektorí vyjadrili obavy. Thomas Simons, komik s viac ako 15 miliónmi odberateľov, povedal, že nie je nadšený z rozšírenia AI na platforme: „Nepociťujem pri tom dôveru ani lásku.“ Okrem toho sa objavili obavy, že AI generovaný obsah by mohol narušiť ochranu duševného vlastníctva alebo spôsobiť nárast spamového obsahu, podobne ako na iných platformách, ako napríklad Facebook. YouTube však oznámil, že všetok obsah vytvorený umelou inteligenciou bude označený vodotlačou a jasne označený, že bol vytvorený pomocou AI.

    Generatívna AI prináša do tvorcovskej ekonomiky nové perspektívy. Tvorcom poskytuje prístup k nástrojom, ktoré doposiaľ používali len veľké technologické spoločnosti. Mohan verí, že prepojenie technológie a kreativity ponúka YouTube jedinečný pohľad na budovanie nástrojov, ktoré podporujú ľudskú kreativitu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.