More

    Amazon predstavuje Ameliu: AI asistentku pre predajcov. Produkt je aktuálne spustený v beta verzii pre vybraných predajcov v USA.

    Amazon predstavuje Ameliu: AI asistentku pre predajcov. Produkt je aktuálne spustený v beta verzii pre vybraných predajcov v USA.

    Generatívna AI v predajnom ekosystéme Amazonu

    Amazon uvádza na trh Ameliu, nový generatívny AI nástroj, ktorý má pomôcť tretím stranám predávajúcim cez Amazon riešiť problémy s účtami a získavať dáta o predaji a zásobách. Tento produkt, ktorý je aktuálne spustený v beta verzii pre vybraných predajcov v USA, by mal byť dostupný širšej verejnosti neskôr v priebehu roka.

    Amelia je najnovším prírastkom do portfólia AI nástrojov, ktoré Amazon za posledný rok predstavil, aby využil obrovský potenciál generatívnej AI, ktorý je na vzostupe od spustenia ChatGPT od OpenAI. Amelia je navrhnutá tak, aby pomáhala predajcom prostredníctvom Seller Central, interného dashboardu pre obchodníkov na Amazone, a opisuje sa ako „všetko v jednom, generatívny AI predajný expert“.

    Okrem Amelie spoločnosť už predstavila niekoľko AI nástrojov vrátane shopping asistenta Rufusa a chatbota Q pre firmy. Amazon navyše výrazne investuje do OpenAI konkurenta Anthropic, čo je najväčšia venture investícia spoločnosti doteraz. CEO Amazonu Andy Jassy v rozhovore pre investorov uviedol, že príležitosť v oblasti generatívnej AI je takmer bezprecedentná a porovnateľná s nástupom internetu či cloudu.

    Ako Amelia pomôže predajcom?

    Cieľom Amelie je automatizovať riešenie problémov s účtami predajcov a urychliť riešenie otázok týkajúcich sa zásob a predaja. Dharmesh Mehta, viceprezident Amazonu pre služby predajcov, vysvetlil, že Amelia bude schopná nielen identifikovať problémy, ale aj potenciálne ich riešiť na mieste. To znamená, že namiesto toho, aby predajcovia vypĺňali formuláre alebo čakali na odpoveď od zákazníckej podpory, môžu jednoduchšie požiadať Ameliu, aby podala reklamáciu za nich.

    Amelia je postavená na technológii Bedrock, ktorú Amazon využíva na prístup k veľkým jazykovým modelom vrátane tých od Anthropic a Stability AI. Mehta zdôraznil, že dáta predajcov nie sú použité na trénovanie modelu, čo zaručuje ich ochranu. Amelia využíva model retrieval-augmented generation (RAG), ktorý kombinuje generatívnu AI s metódami informačného vyhľadávania, čo umožňuje získať informácie zo systémov Amazonu bez toho, aby boli trvalo uložené.

    AI nástroje pre predajcov na Amazone

    Amelia nie je jediný nástroj, ktorý má zlepšiť prostredie predajcov na Amazone. Spoločnosť už predstavila funkcie, ktoré pomáhajú vytvárať produktové listingy, generovať fotky pre reklamy a najnovšie aj AI-generované video reklamy. Taktiež Amazon začal používať generatívnu AI na personalizáciu produktových odporúčaní, napríklad pridaním termínu „bez lepku“ pre zákazníkov, ktorí vyhľadávajú produkty s týmto označením.

    Generatívna AI sa stáva kľúčovým nástrojom v e-commerce, čo dokazuje aj neustály nárast tretích strán predávajúcich na Amazone. Títo predajcovia tvoria už viac ako 61 % celkového predaja spoločnosti, čo je odraz dôležitosti tohto segmentu pre celkový obchodný model Amazonu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.