More

    Mercedes-Benz druhý raz za necelé dva mesiace zhoršil celoročný výhľad. Slabý dopyt v Číne ničí predaje.

    Mercedes-Benz druhý raz za necelé dva mesiace zhoršil celoročný výhľad. Slabý dopyt v Číne ničí predaje.

    Čínsky trh padá, Mercedes znižuje ciele

    Mercedes-Benz už druhýkrát za necelé dva mesiace znížil celoročný výhľad zisku, čo automobilka pripisuje slabému dopytu na čínskom trhu. Akcie spoločnosti reagovali na toto oznámenie výrazným poklesom, pričom v priebehu dopoludnia klesli o 7 %. Automobilka očakáva, že jej zisk pred úrokmi a zdanením (EBIT) sa tento rok výrazne zníži v porovnaní s minuloročnými 19,7 miliardami eur. Pôvodne spoločnosť predpokladala iba mierny pokles, no teraz hovorí o výraznejšom prepade. Odhad tohtoročnej prevádzkovej marže tiež znížila na 7,5 až 8,5 %, pričom predtým očakávala maržu 10 až 11 %.

    Zatiaľ čo niektorí investori už očakávali zhoršenie výhľadu, analytici z RBC uviedli, že ich prekvapil rozsah zníženia a najmä absencia varovných signálov pred týmto krokom. Automobilka predtým v júli znížila výhľad pre celý rok z dôvodu pretrvávajúceho slabého dopytu po luxusných vozidlách v Číne, najväčšom automobilovom trhu na svete.

    Čína je pre Mercedes kľúčovým trhom, ktorý sa podieľal na viac ako tretine jeho celkových predajov v minulom roku. Slabá spotrebiteľská dôvera a ekonomické problémy v krajine spôsobili, že dopyt po luxusných autách na čínskom trhu zostáva tlmený. To núti Mercedes-Benz prehodnocovať svoje finančné ciele a pripravovať sa na náročnejšie obdobie.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.