More

    Ceny zlata a striebra zaznamenali výrazný nárast, podporený oslabením dolára a poklesom výnosov amerických dlhopisov.

    Ceny zlata a striebra zaznamenali výrazný nárast, podporený oslabením dolára a poklesom výnosov amerických dlhopisov.

    Ceny zlata a striebra výrazný nárast

    Dolárový index, ktorý meria hodnotu dolára voči košu hlavných svetových mien, v piatok po správe amerického ministerstva práce padol na 104,83 bodu. Táto správa podporila očakávania, že americká centrálna banka (Fed) by mohla čoskoro začať uvoľňovať menovú politiku. Očakávania o uvoľnení menovej politiky majú často za následok oslabenie dolára, čo zvyšuje ceny komodít ako zlato a striebro, ktoré sú kótované v dolároch.

    Augustový kontrakt na zlato ukončil piatkové obchodovanie na newyorskej komoditnej burze Comex so ziskom 28,30 USD alebo 1,19 % na 2397,70 USD (2215,17 eura) za uncu (31,1 gramu). Júlový kontrakt stúpol o 28,70 USD alebo 1,22 % na 2388,50 USD za uncu, pričom za celý týždeň si polepšil o 2,6 %. Nárast cien zlata je často vnímaný ako reakcia investorov na neistotu na finančných trhoch a snaha chrániť sa pred infláciou. Júlový kontrakt na striebro sa zvýšil o 0,840 USD alebo 2,75 % na 31,388 USD za uncu. Striebro sa za celý týždeň posilnilo o 7,4 %. Striebro, podobne ako zlato, ťaží z oslabenia dolára a poklesu výnosov amerických dlhopisov, čo zvyšuje jeho atraktivitu pre investorov.

    Oslabenie dolára a pokles výnosov amerických dlhopisov po správe o ochladení trhu práce v USA boli hlavnými faktormi, ktoré prispeli k nárastu cien zlata a striebra. Správa amerického ministerstva práce signalizuje možné spomalenie ekonomického rastu, čo vedie investorov k hľadaniu bezpečných prístavov, ako sú drahé kovy. Tento výrazný nárast cien zlata a striebra naznačuje, že investori sú naďalej citliví na makroekonomické údaje a ich potenciálny dopad na menovú politiku a celkovú ekonomickú stabilitu.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.