More

    BYD prehĺbi partnerstvo v Thajsku. Získa 20 % podiel vo svojom distribútorovi Rever Automotive, čím posilní svoju prítomnosť na medzinárodnom trhu elektrických vozidiel.

    BYD prehĺbi partnerstvo v Thajsku. Získa 20 % podiel vo svojom distribútorovi Rever Automotive, čím posilní svoju prítomnosť na medzinárodnom trhu elektrických vozidiel.

    BYD získa podiel v Rever Automotive

    Automobilka BYD získava 20-% podiel vo svojom distribútorovi Rever Automotive v Thajsku. Thajsko je pre automobilku najväčším trhom mimo Číny, čo podčiarkuje dôležitosť tejto akvizície pre ďalší rast spoločnosti. Investícia posilní distribučné a predajné kapacity BYD v regióne. Tento týždeň otvorila automobilka svoj prvý závod v juhovýchodnej Ázii, konkrétne v Thajsku. Závod za 490 miliónov USD bude mať ročnú výrobnú kapacitu 150 000 vozidiel a zamestná 10 000 ľudí. Toto strategické umiestnenie umožní BYD rýchlejšie a efektívnejšie obsluhovať rastúci dopyt po elektrických vozidlách v regióne.

    Spoločnosť Rever Automotive, ktorá má v Thajsku viac ako 100 showroomov, začala predávať autá BYD v roku 2022. Odvtedy sa BYD stala najpredávanejšou značkou elektrických vozidiel v krajine. „Sme nadšení, že môžeme prehĺbiť naše partnerstvo s cieľom urýchliť prijatie elektrických vozidiel a prispieť k prechodu Thajska k udržateľnejšej budúcnosti,“ uviedol Liou Süe-liang, šéf predaja BYD pre Áziu a Tichomorie.

    V prvom kvartáli 2024 mala BYD na thajskom trhu elektromobilov 46-% podiel a podľa výskumnej firmy Counterpoint je tretím najväčším hráčom na trhu osobných áut v Thajsku. Táto silná pozícia umožňuje BYD konkurovať nielen domácim, ale aj medzinárodným výrobcom vozidiel. Táto investícia je jasným signálom, že BYD sa sústredí na expanziu a posilnenie svojej prítomnosti na globálnom trhu. Thajsko, ako jeden z najdôležitejších trhov pre elektromobily, poskytuje BYD príležitosť na rýchly rast a zvýšenie svojho podielu na trhu. Závod v juhovýchodnej Ázii bude kľúčovým prvkom tejto stratégie.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.