More

    Švédsky výrobca elektromobilov Polestar zaznamenal v 1. kvartáli prevádzkovú stratu 231,7 milióna USD. Snaží sa znížiť svoju závislosť od produkcie v Číne.

    Švédsky výrobca elektromobilov Polestar zaznamenal v 1. kvartáli prevádzkovú stratu 231,7 milióna USD. Snaží sa znížiť svoju závislosť od produkcie v Číne.

    Polestar sa snaží znížiť svoju závislosť od produkcie v Číne

    Polestar je švédska firma, ktorú kontroluje čínska spoločnosť Geely a v súčasnosti produkuje všetky svoje elektromobily v Číne. Švédsky výrobca elektromobilov Polestar zaznamenal v 1. kvartáli prevádzkovú stratu. Spoločnosť tiež uviedla, že musí prijať opatrenia, aby vykompenzovala vysoké dovozné clá Európskej únie a Spojených štátov na elektrické vozidlá vyrobené v Číne.

    Polestar sa už nejaký čas snaží znížiť svoju závislosť od produkcie v Číne. Jej nový model Polestar 3 sa bude vyrábať v Spojených štátoch od konca tohto leta a Polestar 4 sa bude vyrábať v Južnej Kórei od druhej polovice roka 2025. Firma chce oznámiť ďalšie kroky neskôr v tomto roku. Tie by mohli zahŕňať zníženie materiálových nákladov v celom dodávateľskom reťazci alebo iné opatrenia, uviedol hovorca automobilky. Dodal však, že plány nezahŕňajú ďalšie prepúšťanie.

    Výrobca elektromobilov zatiaľ musí čeliť predbežným clám vo výške 20 %, ktoré navrhla Európska komisia na autá dovážané do Európskej únie, a clám vo výške viac ako 100 % v Spojených štátoch. Automobilka tiež v utorok uviedla, že v 1. štvrťroku zaznamenala prevádzkovú stratu 231,7 milióna USD. Jej tržby padli na 345,3 milióna USD z 543,4 milióna USD v rovnakom období pred rokom. Negatívny vplyv na výsledky mal nižší predaj aj vyššie zľavy. Akcie firmy reagovali poklesom o 5,5 %.

    Ďalšie správy v našej sekcií krátke správy.
    Akcie spoločnosti si môžete kúpiť TU.

    Upozorňujeme:

    - CFD sú komplexné nástroje a prichádzajú s vysokým rizikom rýchlej straty peňazí v dôsledku pákového efektu.
    - 76 % účtov retailových investorov stráca peniaze pri obchodovaní s CFD s týmto poskytovateľom.
    - Mali by ste zvážiť, či rozumiete fungovaniu CFD a či si môžete dovoliť podstúpiť vysoké riziko straty svojich peňazí.